Cum Sa Alegi Un Avocat Online De pe Internet. Cum găsesc și cum aleg un avocat bun? Am nevoie cu adevărat de un avocat? Cum și cât îi comunic avocatului meu? Cum procedez atunci când avocatii nu îmi inspiră încredere? http://[wpdreams_ajaxsearchlite]
Cuprins
6 sfaturi pentru a alege un avocat in 2021-2022
1. Asigură-te că avocatul pe care l-ai ales exercită profesia în mod legal
2. Caută un avocat specializat în domeniul de care ai nevoie
3. Caută un avocat care face parte din baroul local
4. Cere referințe din partea unor persoane de încreder
5. Caută referințe pe internet
6. Concluzii
1. Asigură-te că avocatul pe care l-ai ales exercită profesia în mod legal. Potrivit dispozițiilor legale – art. 1 alin. 2 din Legea nr. 51/1995 republicată, profesia de avocat poate fi exercitată doar de către membrii barourilor județene ce fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (U.N.B.R.). Pentru a te asigura că
persoana la care ai apelat întrunește această calitate și că nu face parte din structuri paralele ilegale, precum Baroul Constituțional, ai cărui lideri au fost condamnați penal, verifică Tabloul avocaților din România.
2. Caută un avocat specializat în domeniul de care ai nevoie. Legea avocaturii nu impune avocaților o anumită specializare într-un domeniu de practică, ceea ce înseamnă orice avocat are libertatea de a își alege singur aria de specializare sau, mai mult, chiar de a evita o asemenea specializare și de a încerca să acopere toate ramurile dreptului.
Însă, pentru un client responsabil este prudent să apeleze la un avocat, chiar mai puțin notoriu, dar specializat în domeniul din care face parte cauza cu care se confruntă clientul, decât la un avocat notoriu, dar specializat în alt gen de cauze. De exemplu, nu este recomandabil ca atunci când cauți un avocat pentru divorț din Iași să apelezi la un avocat din Baia Mare specializat în arestări .
3. Caută un avocat care face parte din baroul local. Legea avocaturii permite ca orice avocat definitiv să poată practica profesia în fața oricărei instanțe de judecată de pe teritoriul României (cu excepția Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Curții Constituționale, unde se cere o vechime neîntreruptă în profesie de cel puțin 5 ani de la definitivare).
Însă, pentru a evita cheltuieli suplimentare cu deplasarea avocatului din localitatea sa de domiciliu către cea unde este necesară prestația sa profesională, cheltuieli constând în transport, cazare, diurnă etc., cea mai potrivită soluție este să alegi un avocat care face parte din baroul local. De asemenea, este de presupus că un avocat care urmează să facă o deplasare în interes profesional va percepe un onorariu mai mare decât un avocat care face parte din baroul local, întrucât pe durata deplasării acesta nu va putea acorda asistență juridică altor clienți. De exemplu, pentru un proces de partaj (moștenire) ce se poartă la Iași este recomandabil să apelezi la un avocat din Iași, iar nu la unul din București sau din Cluj-Napoca, a cărui prezență la proces la numeroasele termene de judecată va implica cheltuieli de deplasare și un onorariu sporit.
4. Cere referințe din partea unor persoane de încredere. În această privință cel mai bine funcționează sistemul de recomandare între rude, prieteni, colegi de serviciu, cunoștințe etc. În situația în care au avut de rezolvat o problemă juridică, cu siguranță îți vor împărtăși din experiența lor și îți vor recomanda să apelezi la avocatul care i-a ajutat să rezolve cazul sau, dimpotrivă, te vor sfătui să te ferești de avocatul care i-a consiliat prost. Ipoteza ideală este cea în care ai un prieten sau o cunoștință de încredere, care este avocat specializat în alt gen de cauze. El este cel mai în măsură să îți ofere câteva nume ale unor colegi care se pot ocupa de cazul tău.
5. Caută referințe pe internet. În epoca actuală, alegerea unui avocat nu ar trebui să se realizeze în sala unde au loc ședințele de judecată sau pe holurile tribunalelor. În condițiile în care informații precum pregătirea teoretică a avocatului ce ți-a fost recomandat, domeniul său de specializare și rezultatele obținute în acest domeniu, portofoliul său de clienți, recenziile
obținute din partea acestor clienți, articolele publicate în reviste de specialitate sau pe propriul blog, aparițiile în presa scrisă sau vizuală pot fi disponibile online, ar fi riscant să nu ai în vedere aceste criterii atunci când te decizi asupra avocatului ce urmează să te consilieze sau să te reprezinte pe plan juridic. Este adevărat că informațiile culese din mediul online nu ar
trebui să reprezinte singurul tău criteriu de alegere a avocatului, precum în cazul altor produse sau servicii, însă la fel de adevărat este că nu ar trebuie să apelezi la un avocat absent cu desăvârșire din spațiul virtual. De asemenea, nu este recomandabil nici să alegi un avocat despre care afli că derulează afaceri controversate sau la limita legii.
Poti aplica aici daca ai nevoie de un avocat
Concluzii
Caută un avocat înainte să ai cu adevărat nevoie de el. Am păstrat cel mai bun sfat pentru final. În țările civilizate, cu o cultură juridică avansată, fiecare familie cultivă și păstrează o relație profesională, de lungă durată, cu un avocat la care apelează ori de câte ori trebuie
semnat un act sau trebuie luată o decizie importantă cu consecințe juridice. În acest fel, se evită de cele mai multe ori stări conflictuale sau chiar litigii, evenimente cu impact major asupra bugetului pe termen lung al unei familii. De aceea, la fel ca în cazul unui medic, te sfătuiesc să apelezi periodic la un avocat, ori de câte ori situația o cere, iar nu doar atunci când poate fi târziu și nu poate fi nimic reparat.
Servicii de consultanta juridica 2021,
Tarif orar consultanta juridica 2021,
Servicii juridice online 2021,
Consultanta juridica online 2021,
Consultanta juridica gratuita 2021,
Consultanta juridica bucuresti 2021,
Avocat online dreptul familiei 2021,
Servicii juridice online 2021,
Avocat online non stop gratuit 2021,