Cat costa un divort la tribunal. De cele mai multe ori clienții au aceleași întrebări legate de divorț. Și anume: cât durează și cât costă divortul? Și răspunsul este același: depinde.

  1. Taxa de timbru
  2. Onorarii avocați
  3. Expertize
  4. Servicii notariale
  5. Achiziționarea de acte oficiale
  6. Costuri de transport
  7. Înregistrare și documentare
  8. Costuri de judecată
  9. Taxe administrative
  10. Costuri de mediere.

Un divorţ simplu costă 1000-1500 lei în privinţa onorariului avocatului. În cazul în care sunt implicaţi copii, onorariul ar putea ajunge la peste 2.000 lei, în funcţie de probleme. În principal, acestea sunt despre stabilirea locuinţei copilului. Ca regulă, autoritatea părintească este exercitată în comun, dar instanţa trebuie să stabilească locuinţa copilului la unul dintre părinţi, deoarece în toate aceste cazuri se urmăreşte interesul superior al copilului, iar instanţa apelează la serviciile autorităţii tutelare pentru a stabili condiţiile de creştere şi educare pe care copilul le are la părinţii săi. Ancheta socială efectuată de aceasta nu se taxează, dar durează.

Pentru judecata unei cereri de divorţ este necesară plata unei taxe judiciare de timbru, care variază între 50 şi 250 de lei, în funcţie de speţă.

Cat costa un divort la tribunal