Cum Divortez La Distanta? Discuția despre un divort la distanta se poartă de obicei în contextul în care unul sau ambii soți se află în imposibilitatea de se prezenta personal la Judecătorie pentru procesul de divorț.Dacă locuiți în străinătate și vreți să divorțați fără să mai fiți nevoit să veniți în țară, puteți angaja un mediator sau un avocat pentru a face acest demers 

Divorțul poate fi o experiență dificilă, indiferent de circumstanțe. Dar când trebuie să faci față unui divorț la distanță, lucrurile pot fi și mai complicate. Cu toate acestea, există soluții și metode care vă pot ajuta să faceți față acestei situații. Iată câteva sfaturi pentru cum să divorțați la distanță.

  1. Comunicați cu soțul sau soția dvs.

Este important să comunicați deschis cu partenerul dvs. înainte, în timpul și după procesul de divorț. Acest lucru poate fi dificil într-un divorț la distanță, dar există modalități de a face acest lucru. Utilizați e-mailurile, mesajele text și apelurile telefonice pentru a discuta despre problemele importante și pentru a vă asigura că vă aflați pe aceeași lungime de undă cu privire la planurile viitoare.

  1. Asigurați-vă că documentele sunt semnate și trimise la timp

Într-un divorț la distanță, este important să aveți toate documentele necesare și să vă asigurați că sunt semnate și trimise la timp. Aceste documente pot include acte de divorț, acte de proprietate, acte de pensie, acte de încredințare a copiilor și multe altele. Discutați cu avocatul dvs. pentru a afla ce documente sunt necesare și cum să le obțineți.

  1. Alegeți un avocat care are experiență în divorțurile la distanță

Un avocat cu experiență în divorțurile la distanță poate fi de neprețuit în acest proces. Acesta vă poate ajuta să vă asigurați că documentele sunt semnate și trimise la timp, vă poate oferi asistență cu privire la procedurile de divorț și vă poate ajuta să navigați prin dificultățile unei despărțiri la distanță.

  1. Încercați să ajungeți la un acord amiabil

În orice divorț, încercarea de a ajunge la un acord amiabil poate fi cea mai bună opțiune pentru toți cei implicați. În cazul unui divorț la distanță, acest lucru poate fi mai dificil, dar nu este imposibil. Discutați cu partenerul dvs. și cu avocatul dvs. pentru a afla cum puteți ajunge la un acord care să fie acceptabil pentru ambele părți.

  1. Încercați să faceți față emoțiilor într-un mod sănătos

Un divorț poate fi o experiență emoționantă și stresantă. Într-un divorț la distanță, acest lucru poate fi și mai adevărat. Este important să găsiți modalități să faceți față emoțiilor într-un mod sănătos, cum ar fi exercițiile fizice, meditația sau consilierea

Cum Divortez La Distanta?

Când este posibil un divort la distanta?

Ne spune Codul de procedură civilă, la art. 921:

În fața instanțelor de fond, părțile se vor înfățișa în persoană, afară numai dacă unul dintre soți:

execută o pedeapsă privativă de libertate;

este împiedicat de o boală gravă;

este pus sub interdicție judecătorească;

are reședința în străinătate;

sau se află într-o altă asemenea situație, care îl împiedică să se prezinte personal;

în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfățișa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.

Cel mai des întâlnit caz în care se solicită divort la distanta este cel al soțului/soților cu reședința în străinătate.

Cum Divortez La Distanta?