Recuperare drepturi salariale https://avocatzamfirescu.ro/ NU AM PRIMIT BANII PE SALARIU .ANGAJATORUL NU IMI DA BANII MUNCITI

Pentru munca prestata in baza contractului individual de munca fiecare salariat are dreptul la un salariu exprimat in bani.

 Salariul trebuie platit in bani cel putin o data pe luna, iar data platii acestuia este stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

 Neplata la timp sau integrala a salariului catre angajati constituie motiv suficient pentru ca angajatorul sa fie chemat in instanta in calitate de parat.

 Orice spor, indeminzatie sau adaos la salariu pe care partile l-au negociat si nu a fost acordat, poate declansa un astfel de proces, caci potrivit art. 155 din CODUL MUNCII salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.

 Conform art. 283 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate pot fi formulate in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune. Drept urmare, orice cerere avand ca obiect obligarea paratului la plata drepturilor salariale introdusa peste termenul de 3 ani de la momentul scandetei obligatiei de plata va fi respinsa pe exceptia prescriptiei dreptului la actiune.

 De cele mai multe ori insa obiect al actiunii in justitie il constituie neplata drepturilor salariale pe o perioada mai mare timp, situatie care impune calcule laborioase, cand specialistii sunt chemati sa se pronunte asupra temeiniciei pretentiilor banesti ale reclamantilor.

 Pentru evitarea unor erori de calcul ale drepturilor salariale specialistii trebuie sa tina pasul cu desele modificari legislative, de aceea cabinetul nostru de avocat specializat in dreptul muncii va poate ajuta sa va recuperati drepturile salariale neplatite.