Obtine despagubiri ANRP acum. Se acordă despăgubiri pentru imobilele înstrăinate de către statul român … Despăgubirile se acordă numai în măsura în care solicitantul nu a obţinut, prin …

despagubiri Anrp

Aveti un dosar la ANRP si inca nu ati primit despagubirile?

Vi se rapunde de ani de zile sa asteptati ordinea inregistrarii dosarelor?

Ati primit o decizie din partea CNCI de validare partiala a dispozitiei Primarului?

Iata ce puteti face sa urgentati solutionarea dosarului avand ca obiect: despagubiri ANRP respectiv cum sa contestati si sa castigati la Tribunal validarea in totalitate a dispozitiei Primarului:

  1. Pentru cei care au formulat cereri în vederea restituirii imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist, în temeiul Legii 10/2001, este foarte important să aibă în vedere data la care dosarele au fost înregistrate la Secretariatul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, deoarece în funcție de aceasta se stabilește termenul limită până la care Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților prin Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor trebuie să soluționeze aceste dosare, avand ca obiect: despagubiri ANRP

Pentru dosarele înregistrate anterior intrării în vigoare a Legii 165/2013 termenul limită de soluționare este de 60 de luni de la momentul intrării în vigoare a legii, iar pentru dosarele înregistrate după intrarea în vigoare a legii, termenul de 60 de luni se calculează de la data înregistrării dosarului.

După expirarea termenului de 60 de luni, prevazut de lege, proprietarii sau moștenitorii acestora își pot vedea realizat dreptul la despagubiri doar dacă acționează C.N.C.I. în instanță. Potrivit art. 35 alin. 2 din Legea 165/2013, în cazul în care C.N.C.I. nu va emite nicio decizie până la expirarea termenului limită, perosana îndreptățită se poate adresa tribunalului în a cărui circumscripție se află sediul entității căreia îi revenea obligația de soluționare a dosarului.

Dosare aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti castigate, avand ca obiect: despagubiri ANRP

Obtine despagubiri ANRP acum