Avocat divort Bucuresti. AICI POTI INTREBA AVOCATUL ONLINE DESPRE PENAL,CIVIL,AMENDA,EXECUTARE,BANCI,MUNCII,FIRME
Pentru consultatii juridice de avocat online recomandam si folosim deja cu succes:
WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro
Ai o problema de natura juridica si vrei sa afli sfatul unui avocat bun? Programeaza online o consultatie!
Suntem avocat specializati pe dreptul penal,muncii,executari,banci,amenzi si firme
Ne puteti verifica aici calitatea de avocati https://www.ifep.ro/justice/lawyers/lawyerspanel.aspx
Aici sunt dosarele noastre http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=avocat%20zamfirescu&r=sitename%3D%22ARsBdmRvc2FyY2hsdGVzdF92ZG9zYXJjaGx0ZXN0CHNpdGVuYW1lAQFeASQ%3D%22&v1=%2Dmjmpdosardata
Ai o problema de natura juridica si vrei sa afli sfatul unui avocat bun?
Acum poti face acest lucru online, chiar de acasa ori de la sediul firmei tale, din orice colt al lumii. Solicita servicii juridice remote de la avocat online si vorbim cu tine la telefon, prin videoconferinte sau prin email.
Este foarte simplu.
Incarci documentele necesare direct pe site sau le trimiti pe email sau telefon, le analizam si formulam pentru tine solutii juridice pertinente.
Peste 7 ani de experienta, 4 avocati disponibili pentru problemele dvs. Feedback-uri pozitive de la zeci de clienti.
WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro
Faci o programare
Ne suni sau ne trimiti un email pentru o programare prealabila.
Primesti consultanta online sau telefonic
Dupa inregistrarea platii, la data si ora programate, te vei intalni online sau la telefon cu unul din avocatii NOSTRI.Acesta iti va raspunde la toate intrebarile si iti va oferi raspunsuri coerente si corecte din punct de vedere juridic. Te va indruma intr-o anumita chestiune. Totul, de la distanta, fara a fi nevoie de o intalnire fata in fata.
WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro
avocat divort Bucuresti
Potrivit dispozitiilor art. 373 Cod civil divortul poate avea loc:
- Prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
- Atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
- La cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
- La cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei;
Intrebare:
Cum divortezi in Romania daca ai domiciliul in strainatate?
Raspuns avocat divort Bucuresti:
Daca atunci cand te afli in Romania procedura divortului este clara, avand posibilitatea de a divorta la notar sau la ofiterul de stare civila, atunci cand esti in afara tarii procedura divortului se complica, singura posibilitate fiind instanta de judecata.
Mai mult, conform dispozitiilor aplicabile in materie, prezenta sotilor nu este obligatorie, ei putand fi reprezentati de un avocat mandatat special in acest sens, insa cu obligatia de a face dovada resedintei sale din strainatate.
- La ce instanta trebuie depusa cererea de divort?
– Raspuns avocat divort Bucuresti:
Potrivit art. 914 Cod proc. civ., daca niciunul dintre soti nu are resedinta in Romania, adica locuiesc in strainatate, cererea de divort poate fi depusa la orice judecatorie de pe teritoriul Romaniei, insa doar in cazul in care sotii au ajung la un astfel de acord.
In cazul in care nu exista un acord intre soti cu privire la instanta competenta sa judece divortul, atunci singura optiune ar fi introducea cererii de divort la Judecatoria Sector 5 Bucuresti.
Totodata, in materia divortului cu elemente de extraneitate, sunt aplicabile dispozitiile Regulamentului European 2201/2003, unde se prevede ca au competenta instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla resedinta obisnuita actuala a sotilor sau resedinta obisnuita a reclamantului, in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.
Astfel, partile, desi s-au casatorit in Romania si sunt cetateni romani, pot alege sa introduca actiunea de divort la instanta straina in circumsciptia careia isi au resedinta, dar, procedura divortului in strainatate este, de cele mai multe ori, mult mai indelungata decat in Romania si mult mai costisitoare.
- O alta problema aparuta in practica este cea in care unul dintre soti este cetatean strain, existand intrebarea daca pot sau nu divorta in fata instantelor romanesti?
– Raspuns avocat divort Bucuresti:
Conform art. 1081, alin. 2, pct. 4 Cod proc. civ., instantele romane sunt competente sa judece procesele intre persoane cu domiciliul in strainatate, daca actele si faptele de stare civila au fost inregistrate in Romania (trebuie ca certificatul de casatorie sa fie romanesc sau sa fie transcris in romana).
In cazul in care casatoria a fost efectuata intr-o alta tara si nu a fost inregistrata la Starea Civila din Romania, instantele romanesti nu se pot pronunta in privinta divortului.