avocat imobiliare Bucuresti. AICI POTI INTREBA AVOCATUL ONLINE DESPRE PENAL,CIVIL,AMENDA,EXECUTARE,BANCI,MUNCII,FIRME

Pentru consultatii juridice de avocat online recomandam si folosim deja cu succes:

WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro

Ai o problema de natura juridica si vrei sa afli sfatul unui avocat bun? Programeaza online o consultatie!

Suntem avocat specializati pe dreptul penal,muncii,executari,banci,amenzi si firme

Ne puteti verifica aici calitatea de avocati https://www.ifep.ro/justice/lawyers/lawyerspanel.aspx

Aici sunt dosarele noastre http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=avocat%20zamfirescu&r=sitename%3D%22ARsBdmRvc2FyY2hsdGVzdF92ZG9zYXJjaGx0ZXN0CHNpdGVuYW1lAQFeASQ%3D%22&v1=%2Dmjmpdosardata

Ai o problema de natura juridica si vrei sa afli sfatul unui avocat bun?

Acum poti face acest lucru online, chiar de acasa ori de la sediul firmei tale, din orice colt al lumii. Solicita servicii juridice remote de la avocat online si vorbim cu tine la telefon, prin videoconferinte sau prin email.

Este foarte simplu.

Incarci documentele necesare direct pe site sau le trimiti pe email sau telefon, le analizam si formulam pentru tine solutii juridice pertinente.

Peste 7 ani de experienta, 4 avocati disponibili pentru problemele dvs. Feedback-uri pozitive de la zeci de clienti.

WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro

Faci o programare

Ne suni sau ne trimiti un email pentru o programare prealabila.

Primesti consultanta online sau telefonic

Dupa inregistrarea platii, la data si ora programate, te vei intalni online sau la telefon cu unul din avocatii NOSTRI.Acesta iti va raspunde la toate intrebarile si iti va oferi raspunsuri coerente si corecte din punct de vedere juridic. Te va indruma intr-o anumita chestiune. Totul, de la distanta, fara a fi nevoie de o intalnire fata in fata.

WHATSAPP /TELEFON 0749115337 sau office@avocatzamfirescu.ro

avocat imobiliare Bucuresti

Ati semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament nou si dezvoltatorul imobiliar nu a finalizat blocul?

Ce puteti face intr-o asemenea situatie?

Raspuns avocat imobiliare Bucuresti:

  • Potrivit art. 1549 al. 1 Cod civil ‘’ Daca nu cere executarea silita a obligatiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea contractului, precum si la daune-interese, daca i se cuvin’’

Asadar,  la Judecatoria unde are sediul dezvoltatorul trebuie sa depuneti o actiune in baza careia sa solicitati rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare, obligarea dezvoltatorului la restituirea sumei platita cu titlu de avans, dobanza legala respectiv alte daune-interese suferite dar si cheltuieli de judecata.

Daca dezvoltatorul nu are alte bunuri pe numele sau si dupa ce voi obtine hotararea judecatoreasca definitiva de restituire a banilor nu am ce sa execut, cum procedez in situatia aceasta.

Raspuns avocat imobiliare Bucuresti: Puteti solicita instantei instituirea sechestrului asigurator si sa inscrieti la Cartea funciara interdictia de vanzare a blocului sau chiar litigiul.

Daca nu doresc rezolutiunea promisiunii de vanzare-cumparare si doresc sa intru in posesia apartamentului sis a-mi fac actele, cum procedez intr-o astfel de situatie?

Raspuns avocat imobiliare Bucuresti:

Din moment ce ati platit un avans pentru noul apartament si dezvoltatorul intarzie lucrarile, la finalizarea acestora si la momentul efectuarii receptiei apartamentului aveti posibilitatea sa solicitati in instanta penalitati de intarziere sau alte daune-interese suferite si pe care sa le puteti demonstra. De multe ori, dezvoltatorul omite sa introduca o clauza de penalitati, insa, puteti insista pe o astfel de clauza sa fie introdusa la momentul semnarii promisiunii de vanzare-cumparare. Dezvoltatorul are un interes sa vanda apartamentele nou construite sau in curs de construire si daca este serios si isi duce sarcina la bun sfarsit si nu-l intereseaza clauza de penalitate daca nu-si va executa obligatiile la termen.

O alta problema pe care au mai intalnit-o clientii mei, in relatia cu dezvoltatorul este cea a viciilor ascunse ale imobilului proaspat construit. Avand experienta ca avocat imobiliare Bucuresti va pot oferi cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont atunci cand decideti sa initiati o actiune impotriva dezvoltatorului de stabilire a viciilor ascunse si de plata a daunelor suferite.

  • Astfel, viciile reprezintă o categorie formată din două componente:

-vicii aparente – ce pot fi constatate de oricine, întrucât sunt evidente;

-vicii ascunse – ce pot fi descoperite doar cu asistență de specialitate de către un cumpărător prudent și diligent;

Potrivit art. 1707 Cod civil:

,, (1)Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuinţării la care este destinat sau care îi micşorează în asemenea măsură întrebuinţarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preţ mai mic.

(2)Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent.