Ce fac daca a crescut IRCC-ROBOR-RATA BANCA. Solutii oferite de avocat specializat in clauze abuzive banci,reducere rata bancara in 2023

Vin veşti proaste pentru românii cu credite în lei! Atenție: de la 1 ianuarie, IRCC crește la 5,71% de la 4,06%, cel mai ridicat nivel din istorie. În trimestrul 2 al anului următor, indicele poate ajunge la 6%, însă tot va rămâne sub ROBOR la 3 luni, aflat acum peste 7,6% şi poate ajunge la 8%.

Mai mulți români au avut parte de o surpriză nedorită încă din prima zi a anului: cei care au credite au început să primească mesaje privind creșterea ratelor în perioada următoare

„Vă informăm că din 15.02.2023, rata creditului ipotecar/imobiliar la care sunteți titular va fi de 1.651,42 de lei, ca urmare a modificării IRCC”, spune pe Facebook o persoană.

In primul rand, toti cei care sunteti cu creditele in lei si spuneti ca “Mi-a Crescut Rata La Banca” , inseamna ca sunteti direct afectat de Robor-IRCC si de ilegala lui crestere.

ATENTIE! RATELE VOR CRESTE SAU AU CRESCUT SI LA CEI CU CREDITE IN EURO sau franci elvetieni

Rata la banca a crescut pana la punctul de nu o mai puteti plati si vreti sa reechilbrati contractul?

Va putem consilia!

Completeaza formularul GRATUIT online si va raspundem imediat!

  1. REECHLIBRAREA CONTRACTULUI PE BAZA LEGII IMPREVIZIUNII

In primul rand, este necesar ca prin avocat ( de preferat ) sa comunicati bancii o notificare de adaptare si de reechilibrare a contractului de credit, avand in vedere toate argumentele de mai sus.

Atasat acestei notificari care trebuie in mod obligatoriu sa fie comunica prin profesionist avocat sau notar, ( executor banuiesc ca nici nu vreti sa auziti ), veti face dovada ca va incadrati in conditiile legii ( asta este treaba avocatului dvs.)

Echilibrarea şi continuarea contractului de credit sunt prioritare. Încetarea contractului de credit va putea fi dispusă doar în cazul imposibilităţii vădite a continuării sale.

Ce fac daca banca imi refuza notificarea de adaptare contract?

CE VARIANTE AVEM DACĂ NE-AU CRESCUT RATELE BANCARE? || ALĂTURI DE TINE cu Alina Ilioi

In aceasta situatie veti fi nevoit sa mergeti in instanta, la expirarea termenului pe care il veti da bancii pentru a va raspunde, iar acolo tot banca o sa fie nevoita sa faca dovada ca nu va incadrati in impreviziune, desi daca urmati pasii de mai sus, lucrurile sunt clare si banca are obligatia sa va scada rata in mod considerabil inca din prima etapa pe care am explicat-o , respectiv notificarea de reechilibrare a contractului de credit in lei.

Cat dureaza un asemenea litigiu daca Mi-a Crescut Rata La Banca Si Nu O Mai Pot Plati si vreau sa adaptez contractul de credit ?

In primul rand trebuie sa va asteptati la o perioada anteprocesuala prin care notificarea de adaptare a contractului, trebuie sa-si fac efectul. Aproximam ca un maxim de 30 de zile pentru a fi facut inclusiv actul aditional prin care se modereaza valoarea ratei lunare implicit a dobanzii.

Astfel, dupa acest moment, daca banca refuza sa aplice o reducere a ratei lunare urmeaza perioada procesuala, contencioasa prin care solicitati instantei de judecata sa oblige banca sa dispuna adaptarea contractului de credit prin prisma dobanzii acestuia, dupa cum urmeaza:

a) adaptarea contractului, pentru a distribui în mod echitabil între părţi pierderile şi beneficiile ce rezultă din schimbarea împrejurărilor;Jurisprudenţă, Reviste (10)

b) încetarea contractului, la momentul şi în condiţiile pe care le stabileşte.

2.Constatarea clauzei privind dobanda ca o clauza abuziva in instanta

Trebuie sa va adresati instantei cu un proces de constatare clauze abuzive privind dobanda

3.Cateva pseudo-sfaturi din partea bancilor sau interpusii acestora

„Primul sfat este să meargă la bancă. Dacă are ROBOR, să treacă mai întâi la IRCC, apoi la o dobândă fixă. Dacă banca zice nu, poți să faci prin Centrul pentru Soluționarea Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Depui o cerere în care spui problema ta, că ți-a crescut rata, că utilitățile sunt scumpe etc. și faci prin intermediul unui conciliator”

IN PRACTICA NU SE APLICA ASA CEVA NICIODATA!

4.  ALTA MINCIUNA Expert: Recomand refinanțarea cu dobândă fixă, preferabil în euro

Va putem consilia!

Completeaza formularul GRATUIT online si va raspundem imediat!

Dacă rata la bancă (dobândă) a crescut, acest lucru poate avea un impact asupra ratelor dumneavoastră de credit sau a costurilor pentru alte produse financiare, cum ar fi depozitele la termen sau creditele ipotecare. În acest caz, puteți lua în considerare următoarele opțiuni:

  1. Verificați alternativele: Verificați dacă există alte oferte cu rate mai scăzute de la alte bănci sau instituții financiare.
  2. Negociați cu banca dvs.: Discutați cu banca dvs. despre posibilitatea de a obține o rată mai scăzută sau de a modifica termenii dvs. actuali.
  3. Reduceți cheltuielile: Încercați să reduceți cheltuielile dvs. pentru a putea achita ratele la timp.
  4. Îmbunătățiți istoricul de credit: Lucrați la îmbunătățirea istoricului dvs. de credit pentru a obține rate mai bune în viitor.

Categorii Ce fac daca a crescut IRCC-ROBOR-RATA BANCAEticheteAVOCATBcr amanare rateCalcul rata robor 3mCalculator rata irccCand scade irccce fac daca a crescut IRCCce fac daca a crescut ratace fac daca a crescut roborCe inseamna restructurare creditCe se intampla daca intarzii cu rata la banca bcrCerere trecere de la robor la irccGrafic ircc vs roborIndice roborIRCC 2023Ircc ianuarie 2023Ircc vs roborPreviziuni irccPreviziuni ircc 2023Previziuni robor 2023Restructurare credit bcrRestructurare credit raiffeisenRobor sau ircc forumTrecere de la robor la ircc prima casaUn avocat online in 2023