Amenda lipsa(sau necompletata) declaratie starea de urgenta Contesta cu noi amenda si castiga Trebuie sa anulezi amenda acum pentru lipsa de declaratie de raspundere pe perioada starii de urgenta Vezi cum se contesta!

Daca ati primit o amenda pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere, o puteti contesta. Acest lucru este posibil doar la instanta de pe raza careia ati fost controlati si sanctionat. Este, insa, recomandat sa va sfatuiti cu un avocat inainte de porni un proces. E posibil sa n-aveti dreptate, asa ca mai bine va asigurati ca puteti sa va obtineti dreptatea in instanta inainte de a va adresa magistratilor

Amenda lipsa declaratie propria raspundere
Amenda lipsa(sau necompletata) declaratie starea de urgenta Contesta cu noi amenda si castiga

VA AJUTAM SA CONTESTATI SI ANULATI AMENDA Vezi https://avocatzamfirescu.ro/

Aveti la dispozitie 15 zile pentru a depune o contestatie in instanta. E important sa stiti carei Judecatorii va adresati, intrucat o astfel de greseala poate insemna intarzieri de luni de zile.

Odata cu plangerea va trebui sa achitati si 20 de lei taxa judiciara si dovada platii trebuie depusa alaturi de contestatie. In plus, trebuie sa adaugati minimum doua copii dupa procesul verbal si actul de identitate.

Amenda pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere este prevazuta in Ordonanta Militara nr. 3/2020. Iata cat platim, daca suntem opriti de autoritati si nu avem actele necesare la noi

ACTUALIZARE 2.4.2020 – Amenda pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere s-a majorat considerabil incepand de joi. Fata de valoarea minima initiala de plata in 14 zile de la primirea procesului verbal, avem o crestere exponentiala.

OUG nr. 34/2020 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 268/2020, asadar amenda pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere a crescut. Conform art. 1, pct. 1 din actul mentionat, sanctiunea va fi de minimum 2.000 de lei si maximum 20.000 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice pleaca de la 10.000 de lei si ajunge pana la 70.000 de lei.

In plus, acum avem si masuri complementare in vigoare, pe langa amenda. 

Iata ce prevede noua masura aflata in vigoare.

„ART. I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„ART. 28
(1) Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, si de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.
(2) Pe langa sanctiunea contraventionala principala prevazuta la alin. (1), in functie de natura si gravitatea faptei, se pot aplica si una sau mai multe dintre urmatoarele sanctiuni contraventionale complementare, prevazute in ordonantele militare:
a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contraventie;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de catre organele abilitate;
c) suspendarea temporara a activitatii;
d) desfiintarea unor lucrari;
e) refacerea unor amenajari.””, este specificat in OUG nr. 34/2020.

Astfel, intelegem ca amenda pentru lipsa declaratiei pe propria raspundere a crescut la minimum 2.000 de lei, ceea ce inseamna ca persoana sanctionata va putea achita in termen de 14 zile suma de 1.000 de lei.

Continuand mai jos, veti regasi si temeiul legal pentru care amenda minima de 2.000 de lei poate fi achitata in termen de 14 zile cu doar jumatate din aceasta valoare. Totodata, va explicam si care este procedura de contestare a unei astfel de contraventii.